top of page

Lesstijlen

opendeurdag pilates.jpg

PILATES MATWORK 

 

De nadruk bij Pilates ligt op het 'Power house'; met name de buik-rug-en bekkenbodemspieren, om het lichaam in balans te brengen en onze wervelkolom te ondersteunen en te verlengen. Je beweegt het hele lichaam, maakt de spieren strakker, langer en mooier. Pilates zorgt voor een soepele wervelkolom waardoor rug-en nekklachten verdwijnen en de houding verbetert. Bovendien worden de dieperliggende spieren gebruikt.  Je 'corespieren' (buik-en rugspieren) worden getraind. Je lichaam en geest komen in balans. 

Er wordt voornamelijk op de mat gewerkt met klein materiaal o.a.: de pilatesring, de softbal, weerstandsbanden.

Groepslessen worden in 2  niveaus gegeven op 1 avond per week:

- maandag 19u: spicy niveau (enige ervaring

- maandag 20u: soft niveau (beginners of weinig ervaring).

Losse les te betalen of met een 5-beurten (reeksen)kaart.

Wens je te starten met Pilates of je techniek verfijnen, dan kan je opteren voor de softles of een privé-introductiesessie..

Check het uurrooster en reservatiesysteem.

Pilates Instructor

PERSONAL COACHING ( solo of duo):

 

Wens je graag persoonlijk begeleid te worden voor Yoga, Pilates, Core-training of een combinatie?  Dit kan op vaste tijdstippen of afspraak.

Er wordt op maat van de klant gewerkt met klein materiaal zoals de kleine softbal, gewichtjes, grote fitball, weerstandsbanden, pilatesring, Feetup trainer (yogabankje), Yoga Wheel, aan het medische sportraam etc. 

Meer resultaat door gerichte training en coaching zodat je makkelijker je doelstelling behaalt. Je krijgt tevens een hand-out aangereikt met oefeningen om thuis te doen zodat je regelmatig kan trainen.

De privéles kan geboekt worden voor 1 tot maximum 2 personen,  in mijn praktijkruimte (vanaf 1/2022) met grotere en specifieke toestellen zoals de combi reformer/cadillac, de wallunit/springwall. 

Deze sessies zijn zowel geschikt voor beginners als voor mensen die op een persoonlijke manier aan Yoga of Pilates willen doen van 16 tot... jaar.

Lees verder op volgende pagina hoe we tewerk gaan en wat je kan verwachten van de toestellen.

Tarieven: zie pagina uurrooster/tarieven/koop je sessie

Yoga Class

FLOW YOGA 

 

Dit is een Yin Yang sequence, waarbij dynamische en rustige houdingen worden afgewisseld om de yin (vrouwelijke) energie en de yang (mannelijke) energie in balans te brengen. Belangrijke asana's (houdingen) komen aan bod (o.a. de zonnegroet, balans-en krijgerposes, buik-en rugspieroefeningen...)  Er wordt meer tijd besteed aan de 'alignment' (uitlijning) van de poses en alles wordt in een rustige 'flow' (vloeiende beweging) beoefend waarbij grote aandacht naar de ademhaling gaat. Ons lichaam wordt sterker, leniger en onze adem verdiept. We werken met yogablokken, riemen, bolsters.

De les eindigt steeds met een aantal zachte yogahoudingen die werken op een diepe stretch om ons zenuwstelsel te kalmeren, te ontspannen en het bindweefsel (fasciae rond de spieren) los te maken.

Door de verschillende opties in de houdingen is deze les geschikt voor alle niveaus, voor diegenen die graag een afwisseling van Yin en Yang Yoga doen.

Geen ervaring vereist; ook voor beginners!

 

Deze les gaat door op woensdagavond om 20u met Kristel Ketele.

Ontdek wie deze lesgeefster is op: Meet the team.

Pilates

PILATES met FITBALL TRAINING (ZOMER OUTDOOR)

Tijdens deze les leer je pilates met behulp van de fitball. 
Pilates-ball is onze op Pilates gebaseerde les die een Swiss ball gebruikt om je spieren te versterken en te verstevigen en het uithoudingsvermogen, de flexibiliteit en balans te vergroten, en dit alles zonder de gewrichten te belasten. Door de Swiss ball toe te voegen worden alle kleine stabiliserende spieren geactiveerd die helpen bij balans, spierdefinitie en een correcte houding.
de principes van Pilates, de fundamentele oefeningen, de juiste ademhalingstechnieken en hoe je Elke pose wordt grondig uitgelegd en geoefend. 
Er wordt volgens de Peak Pilates-methode van Joseph Pilates (Contrology-method) gewerkt. Dit is een veilige methode, die wordt aanbevolen door dokters, kinesisten om o.a. nek-rug-heupklachten te verminderen of klachtenvrij te worden. 

De sessie eindigt met een korte stretching.
Benodigheden: eigen mat, handdoek, water meebrengen. 

Wanneer? Op donderdagavond 19u30-20u40 data:  8 - 22/6 en 6/7 (met Sabrina)

bottom of page