top of page

Privé/duocoaching

PERSONAL COACHING: SOLO OF DUO

Tijdens een personal coaching (1-1) wordt een een gepersonaliseerd programa uitgewerkt met veilige, aangepaste oefeningen op de mat, de Reformer, de Cadillac, de Wall-unit (of springwall), medisch klimrek, fitbal, mini-trampoline, TRX-suspensiebanden, yoga-wheel.

De reformer, cadillac en wallunit zijn ontwikkeld om  je beter te  ondersteunen.  Je leert je lichaam beter sturen, je krijgt meer opening ( souplesse) er word hard gewerkt aan de kracht enz…

Veel variatie met professioneel materiaal zodat jouw work-out naar een hoger niveau wordt gebracht!

De oefeningen vormen een uitdaging; gaande van functionele training en stabiliteit, flexibiliteit tot krachttraining.

Hierdoor bereik je sneller je doel met een minimun aan kwestures en een maximum aan resultaat! 

Er wordt op maat van de klant gewerkt aan de hand van een screening om de nodige aanpassingen aan te bieden. Het niveau wordt aangepast naar jouw eigen kunnen en ervaring. 

Keuze in pilates of yoga of een combinatie is mogelijk. In de lente en zomer wordt er ook deels outdoor getraind.

De privéles is ideaal voor: 

  • Wie graag traint onder ndividuele begeleiding

  • Aangepaste coaching afgestemd op de fysieke individuele noden, na blessures, chirurgische ingrepen of bij een slechte lichaamshouding. 

  • Sport-specifieke training: o.a. lopen, triathlon, wielrennen, zwemmen, golf,...

  • Het is soms belangrijk een tijdje individueel begeleid te worden om je lichaam in conditie te krijgen vooraleer je in groep verder traint. 

Privésessies zijn op vaste tijdstippen of op afspraak in mijn praktijk te Emblem. 

De eerste les is een introductieles aan een voordeliger tarief van 45€. Nadien kan een losse sessie geboekt worden aan 59€ of een traject van 10 sessies aan 520€ (om een optimale coaching en resultaten te bekomen). 

Duosessies zijn steeds met een vaste partner te reserveren, na 1 introductiesessie privé. Nadien kan er een losse les geboekt worden aan 69€ (te delen door 2) of een 10-beurten traject aan 620€ (310€ per persoon).  

Check het uurrooster, reservatiesysteem en tarieven.

PC ik en klant1.JPG
studio.jpg

Dit toestel is een combi reformer (met veren) en cadillac (tower).

De Reformer is een door J.H. Pilates ontworpen toestel en werkt met het principe van veerweerstanden tegen de natuurlijke tegenovergestelde kracht van het lichaam dat op een bewegend oppervlak ligt, zit of staat. 

De cadillac heeft een vaste onderlaag of bank en er wordt geoefend aan veren, trapeze en pushthrough bar. Ook hier gebeuren de oefeningen vanuit een stabiele thorax en powerhouse, zonder compensatoire bewegingen. 

 

De romp wordt versterkt en de kracht voor de beweging van de ledematen wordt gehaald uit het centrum van het lichaam (de core). 

Dit is een zeer waardevol toestel in de revalidatie maar ook om een zwakke schakel in een pose te optimaliseren. Ook hier worden oefeningen gedaan vanuit lig-en zitstand.

Tevens werk ik met het medische klimrek met behulp van weerstandsbanden, ook stretchingsoefeningen kunnen hier veilig uitgevoerd worden. 

Mijnstudio 4.jpg

Dit is de wallunit of springwall. Het is eveneens een origineel “apparatus” vastgehecht aan de muur. Er zijn veren aan bevestigd, een roll-down bar en een push-through bar op een stabiel oppervlak.

 

Tevens wordt er met kleiner materiaal gewerkt op de mat zoals de fitbal, de pilatesring, foamroller, softbal, weerstandsbanden, blokje, Feetup-trainer, yogawheel (voor yoga).

In de zomer zijn er ook TRX-suspensionbanden, yogaswings voor aerial yoga,...

bottom of page