top of page

Pilates Principles

shutterstock_96513673.jpg

Concentratie:

 

Concentratie heb je nodig om met je volle aandacht de oefeningen uit te voeren zodat je het maximale resultaat uit elke oefening kunt halen. Concentratie is de belangrijkste factor bij het verbinden van lichaam en geest. Als men zich op een lichaamsdeel concentreert voel je die plek vanzelf meer werken. 

"Concentrate on the correct movements each time you exercise"  Joseph Pilates

Controle:

 

Om blessures te voorkomen en positieve resultaten te bereiken moeten de bewegingen beheerst worden uitgevoerd

"Mastery of the mind over the complete control of the body"  Joseph Pilates

Centreren:

 

In het dagelijkse leven gebruiken we het meest onze armen en benen en verzwakken de spieren in het centrum van ons lichaam. Geen enkele arm- of beenbeweging vindt plaatst zonder een sterk en stabiel centrum.; het “Powerhouse” om van daaruit het lichaam te trainen.

"A unique trinity of a balanced body, mind and spirit"  Joseph Pilates

 

Precisie:

 

Elke oefening in de methode heeft een doel. Het nauwkeurig uitvoeren van de oefeningen is een must en bevordert progressie.

"Contrology is not a system of haphazard exercises designed to produce only bulging muscles" Joseph Pilates

Ademhaling:

 

Een correcte ademhaling is onmisbaar voor het ontspannen uitvoeren van de oefeningen en draagt bij tot algemene fitheid.

"To properly deflate the lungs is an art in itself, and this final step in correct breathing is least understood"  Joseph Pilates

Flow:

 

Pilates is een opbouwend oefensysteem waarbij elke oefening de basis vormt voor de volgende oefening. Het vloeiend uitvoeren van de oefeningen in de juiste volgorde draagt bij tot een soepele work-out.

"It was conceived to limber and stretch muscles and ligaments so that your body will be as supple as that of a cat" Joseph Pilates
 

bottom of page